Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Gradujen ja lisensiaatintöiden julkaiseminen E-thesiksessä

Farmasian tiedekunta

Sivua päivitetään

Tämän ohjeen avulla lähetät maisteritutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.
Tallennus
1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.
 
2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.
 
3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:
- Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.. 
- Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto.
- Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
- Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastusprosessissa.
 
4. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä vielä työsi verkkojulkaisemista koskevan viestin.
 
5. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään. 
    Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!
 
Farmasian tallennuslomake
 
Verkkojulkaisu
Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.
Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan. 
Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. 
 
HUOM! Heinäkuussa tai sen jälkeen tallennettuja opinnäytteitä ei tällä hetkellä löydy Heldasta. Asiaa ratkotaan. Työt löytyvät kuitenkin aina kirjaston opinnäytekioskeilta. (25.10.2018) 
Tallennus arkistoon 
Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).
 
Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmä
Lomakkeella tallennettu työ käsitellään Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmällä. Työstä syntyy raportti, jonka tarkastaja lukee. Kun Urkund-järjestelmä on tuottanut raportin, saat sähköpostiisi siitä viestin. Viestissä olevan linkin kautta voit päättää, tallentuuko työsi osaksi Urkundin tietokantaa. 
Tiedekunta suosittelee Urkundiin tallentamista erityisen painokkaasti, sillä näin opiskelija voi ehkäistä omaan työhönsä kohdistuvaa plagiointia jatkossa. Voit tallentaa työsi Urkundiin, vaikket antaisikaan lupaa sen avoimeen julkaisuun verkossa.
Opiskelijalla on oikeus nähdä pyynnöstä omasta työstään syntyvä Urkund-raportti.

 
Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn gradusi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus Helsingin yliopiston pääkirjastoon. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis[ att ]helsinki.fi. 
Apua ongelmatilanteissa
Gradun tallentamiseen tai julkaisemiseen liittyvissä ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä digitutkielmat@helsinki.fi.
 
Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).
 
.
Linkkejä
Flammassa olevat tutkielmanjättöohjeet / Opiskelijan ohjeet
Julkaisusopimusteksti (jonka voit hyväksyä tallennuksen yhteydessä).
Tiivistelmälomake*) (Huom. Tiivistelmän tekstiä kirjoitettaessa ei tulisi käyttää pakotettuja rivinvaihtoja (painaa enteriä) muuta kuin kappaleiden välissä, jotta teksti voidaan kopioida siististi tallennuslomakkeelle.) 
Ohje PDF tiedoston luomiseen ja muokkaamiseen (koskee yliopistolla käytössä olevaa PDF-XChange-ohjelmistoa) Huom!. Pdf-tiedostoon ei saa laittaa rajoituksia, esim. tulostamisen estoa.