Suomeksi |  På svenska |  In English

Graduohjeet

Pro gradu-/maisterintutkielman tallentaminen, arviointi ja julkaiseminen E-thesiksessä

Oikeustieteellinen tiedekunta
Tämän ohjeen avulla lähetät maisteritutkielmasi tarkastukseen ja tallennat työsi pdf-version. Jos tarvitset lisäohjeita, tutustu sivun lopussa oleviin linkkeihin.
 
Huom! Maisteritutkielman lähettäminen tarkastukseen tämän järjestelmän kautta on pakollista syyslukukaudesta 2014 alkaen. Lisätietoja OTM-tutkielmasta löydät tiedekunnan ohjeista.
 
 1. Muunna opinnäytteesi yhdeksi pdf-tiedostoksi (joka sisältää myös kansilehden ja tiivistelmäsivun), nimeä tiedosto (ilman ääkkösiä tai erikoismerkkejä Sukunimi_Etunimi_Pro_gradu_vuosiluku) ja tallenna se.
   
  2. Aktivoi Office 365 -posti, mikäli et ole sitä vielä tehnyt. Opinnäytetyötä ei pysty palauttamaan ilman toimivaa helsinki.fi -sähköpostiosoitetta.
   
  3. Kirjaudu yliopiston käyttäjätunnuksilla tallennuslomakkeelle (linkki alla) ja etene vaihe kerrallaan:
  - Täytä lomakkeen kentissä pyydetyt opinnäytteen kuvailutiedot.. 
  - Liitä opinnäytteen pdf-tiedosto.
  - Tarkista vielä, että tiedot ovat oikein ja päätä tallentaminen - tai korjaa tietoja tarvittaessa.
  - Onnistuneen tallennuksen jälkeen työsi on tarkastusprosessissa.
   
  4. Kun tarkastus on valmis, saat järjestelmästä vielä työsi verkkojulkaisemista koskevan viestin.
   
  5. Huom. Tiedot tallennetaan ja sähköpostiviestit lähetään käyttäjälle, jonka tunnuksilla on kirjauduttu järjestelmään. Älä koskaan luovuta tunnuksiasi tai salasanojasi muiden käyttöön!

Oikeustieteellisen tiedekunnan tallennuslomake

Verkkojulkaisu
Helsingin yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytteet julkaistaan yliopiston avoimessa digitaalisessa arkistossa HELDAssa.
Kun työsi on hyväksytty tiedekunnassa, saat sähköpostiviestin, jossa on linkki verkkojulkaisulupaan. 
Verkkojulkaiseminen kannattaa, koska työsi saa silloin pysyvän julkaisupaikan ja pysyvän verkko-osoitteen. Voit jakaa työsi verkko-osoitetta vapaasti haluamallasi tavalla ja eri tahoille. 
 
 
Tallennus arkistoon 
Jos työsi sisältää sellaista tietoa, jota ei julkaista avoimesti verkossa, ota yhteyttä tutkielmasi ohjaajaan. Jos et hyväksy verkkojulkaisemista, opinnäytteesi pdf-versio arkistoituu siten, että sitä voidaan käyttää vain paikallisesti kirjastossa kirjastokioskeilla (vain tiivistelmäteksti tulee julkiseksi E-thesis –palvelussa).
 

Apua ongelmatilanteissa

Lisätietoja gradun tallentamisesta ja julkaisemisesta voit kysyä sähköpostitse digitutkielmat@helsinki.fi. 

Pdf:n tuottamiseen liittyvissä asioissa voit kysyä neuvoa myös yliopiston HelpDeskistä (p. 02941 55555).

 

Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn gradusi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus Helsingin yliopiston pääkirjastoon. Gradun PDF-tiedosto lähetetään sähköpostiliitteenä osoitteeseen e-thesis@helsinki.fi.

 


Linkkejä