Suomeksi |  På svenska |  In English

Anvisningar

Lämna in din pro gradu-avhandling för granskning och publicera den i E-thesis

 

Medicinska fakulteten

Hur du lämnar in din pro gradu-avhandling för granskning
 1. Konvertera avhandlingen med titelblad och sammandrag till pdf-format, ge filen ett namn (utan åäö och specialtecken) Efternamn_Förnamn_Pro_gradu_år och spara den. För kandidatavhandlingar i psykologi och logopedi, och för pro gradu-avhandlingar i medicin och odontologi behövs ett sammandrag på skolbildningsspråket. Om du behöver hjälp, läs anvisningarna nere på sidan.  Obs! Pdf-dokumentet får inte ha några begränsande inställningar, t.ex. utskriftsmöjligheten inaktiverad.
 2. Aktivera din Office 365-postlåda, om du inte redan har gjort det. Avhandlingen kan inte lämnas in utan fungerande helsinki.fi-postlåda.
 3. Logga in på pro gradu-blanketten (länk nedan) med ditt användarnamn vid universitetet och fortsätt steg för steg.
  • Fyll i en beskrivning av ditt examensarbete i fältet på blanketten. Fyll i fältet Sammandrag en gång till om ditt examensarbete innehåller ett sammandrag också på ett annat språk.
  • Hämta pdf-filen med ditt examensarbete.
  • Kontrollera att uppgifterna är korrekta och slutför uppladdningen – eller korrigera uppgifterna vid behov.
 4. När granskningen är färdig, får du ett meddelande om publiceringen av din avhandling på nätet.
 5. Obs. Informationen sparas och e-posten skickas till den användare som har loggat in på systemet. Ge aldrig ditt användar-id eller dina lösenord till någon annan! 

 

Medicinska fakultetens inlämningsblankett

 

Arkivering eller webbpublicering

Sammandraget från en godkänd pro gradu-avhandling är officiellt och publiceras i E-thesis. Examensarbeten för högre högskoleexamina vid Helsingfors universitet publiceras i universitetets öppna digitala arkiv HELDA. När fakulteten har godkänt ditt arbete får du ett e-postmeddelande med en länk till en tillståndsblankett för webpublicering. Om du godkänner villkoren om nätpublicering, publiceras din avhandling i universitetets elektroniska lärdomsprovssamling, E-thesis, och den är då öppet tillgänglig på internet.

Om du inte godkänner avtalet om webbpublicering i samband med uppladdningen, arkiveras pdf-versionen av din pro gradu-avhandling. Den kan bara användas på plats i biblioteket (endast sammandraget publiceras i E-thesis).

Du ser väl till att du i din avhandling följer god hänvisningspraxis och att du inte har inkluderat upphovsrättsskyddat material i avhandlingen utan tillstånd av rättsinnehavaren.

Ta kontakt med din handledare om din avhandling innehåller material som inte ska publiceras offentligt. Ifall din avhandling är relaterad till något företag eller någon organisation, är det bra att skilt komma överens om nätpublikationen med företaget eller organisationen i fråga.

 

Hjälp när problem uppstår

Student som studerar enligt de nya examensfordringarna

Student som studerar enligt de gamla examensfordringarna

I frågor som gäller inspektion och bedömingsprocessen kan du kontakta fakultetets studentrådgivning (meilahti-student@helsinki.fi). Om du har tekniska problem kan du kontakta digitutkielmat@helsinki.fi.

Rådfråga HelpDesk om konverteringen till pdf-format (tfn 02941 55555).

 

OBS. Om du vill lämna in en pro gradu-avhandling som redan har godkänts, var god och fyll i E-thesis pro gradu-blankett och skicka in en undertecknad publiceringsavtalsblankett (FRÅN 2012) till E-thesis.